HTML doboz

Friss topikok

  • András Horváth...: Olvastam az irasod teso. Nagy koponya vagy sok dolognak leirttad a lenyeget a mukodeset ennek a vi... (2015.09.13. 22:21) Kubiszyn Viktor: Szavak a színpadon

2012.04.24. 19:05 drognaplo

Szegedre is ellátogat a Drognapló szerzője (szegedcafe.hu)

Címkék: hír

 
 Irodalmi és drogprevenciós körútra indul Kubiszyn Viktor, a Drognapló című önéletrajzi-dokumentumregény szerzője, aki több város mellett Szegedre is ellátogat.

Május 9-én 18 órától a Rongy Kocsmában tart előadást, ahol Káldi Sára beszélget Kubiszyn Viktorral. Az érdeklődők kérdezhetnek is a szerzőtől. Másnap, május 10-én délelőtt egy “alternatív osztályfőnöki óra” keretében gimnazistákkal is találkozik, majd este 19 órától a szegedi Közéleti Kávéház vendége lesz a Szeged Étterem különtermében, itt Juhász Anna beszélget vele.

Drognapló aránylag nagy port kavart a tavalyi megjelenését követően. Az önvallomásokon és a megélt poklon alapuló regényt - mint azóta kiderült - egyfajta missziós tevékenység is motiválta. Éppen ezért indul a szerző országos körútra: elmondani, megmutatni, hogy miért érdemes nemet mondani, miért kell - a tabukat ledöntve - beszélni a problémáról.

“Írtam egy könyvet. Az Istenről szól. Meg tizenkét év drogozásról. Az alkoholról, a marihuánáról, az LSD-ről, az amfetaminról, a heroinról, a Cuki Színes Pirulákról, a nitrohigító cellspeciálról, és a Függőség Szürke Zónájáról. Az elvonásról. Az Isten hiányáról.” Forrás: Kubiszyn Viktor (mindennapi.hu)

“Lehet, hogy vezeklésnek tűnik, de a Drognaplóinkább számvetés jellegű számomra. A vezeklés állandó bűntudatot feltételez, és nekem a drogokról való leállás és a megtérés egyik kulcsmomentuma a bűnbocsánat megélése volt. A könyv megírását éppen ezért nem tartom spirituális értelemben vett vezeklésnek, ez egy dokumentumregény. […] Szerepet játszott az elvállalásban, hogy ez egy missziós értékű dolog. De csak menet közben éltem meg érzésszinten, hogy a Drognapló a sorstársaim számára is hasznos lehet, ha ilyen formában is hírt adunk magunkról.” - írja Kubiszyn Viktor.

Kubiszyn Viktor 1979-ben született Miskolcon. A kétezres évek elején filmes újságíró, filmkritikus. 1995-2002 és 2005-2009 között aktív kábítószerfüggő, a köztes időben bázisdrogja a film és a filmről írás volt. 2003-2004-ben a filmhu moziportál rovatvezetője, 2005-ben a Filmvilág folyóirat szerkesztője, majd rövid ideig az Index munkatársa. 2003-2006 között a Tilos Rádió Free Cinema című műsorának egyik szerkesztő – műsorvezetője. Könyvei: Filmflesskönyv (egybegyűjtött filmes írások, Underground Kiadó, 2011), Drognapló (Jószöveg Műhely Kiadó, 2011).

Cservenák Zoltán
szegedcafe.hu
2012.04.16

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://drognaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr844471287

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása